Naanbröd
mariak-30
mariak-30

Naanbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • PORTIONER: 12 bröd
  • 1 påse torrjäst (à 12 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 kg vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • 2 ägg
  • rapsolja

Beskrivning

    Lös upp jästen i vattnet (40°C). Blanda i sockret. Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter.

    Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.

    Kör degen 10 minuter i matberedare (med stor degbunke) eller knåda den något längre för hand. Låt jäsa övertäckt på varm plats i 25 min.

    Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 12 platta brödkakor (för 12 bröd).

    Stek bröden i olja på hög värme, 3-5 minuter per sida. När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara.

    Pensla med smält smör eller smält vitlökssmör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.