1. Börja med botten. klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna lite.
2. Vispa upp ägg och socker och rör ner smöret.
3. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
4. Sprid ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader till de blivit gyllenbruna. Det tar ca 10 minuter, rör gärna om ett par gånger. Låt svalna och gnugga bort skalet.
5. Mät upp kondenserad mjölk, smör och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills krämen börjat tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten. Rör hela tiden.
6. Blanda ner nötterna och bred ut fyllningen i formen i ett jämnt lager. Låt svalna.
7. Smält chokladen till toppingen försiktigt över ett vattenbad. Bred över kakan och ställ kallt.
Mina föräldrar, syster och systerson kom idag över på röj- och rensningsflytt. ) Jag hade så mycket kläder och lite annat jag ville bli av med så mamma och syster kom gärna över och ville kolla igenom och de gick härifrån med flera kassar
Seriöst. Fy satan vad goda. Och jag som stod och muttrade för mig själv "dom här kommer säkert inte ens va goda" när jag tyckte att det tog lång tid och var krångligt att göra dom
Ett recept från Mia Öhrns hemsida - nötkolarutor som består av en chokladbotten, ett tjockt lager kola med rostade hasselnötter i och ett tunt lager mörk choklad på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.