2. Mixa nötterna och den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt.
3. Mosa bananen i en bunke. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret. Knåda ihop till en klump för att klicka ut på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.
Blötlägg fruktenoch låt stå lika länge. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
(t ex hasselnötter,. Skala och skär frukterna i lagom stora bitar. Hacka nötterna och strö över. Ta ur granatäppelkärnorna ochpassionsfruktkärnornaoch blanda med frukten
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
I bland byter jag ut nötter, torkad fruktoch mjölsorter. Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Hacka nötter och aprikoser grovt. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
2 bröd ca 1 kg fruktoch nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
Eller ja, sallad och sallad. Inspirationen kommer så klart ifrån Marocko, men jag har höftat och hittat på lite allt eftersom jag själv tyckte att det lät gott och inte
Hacka frukternaoch nötterna. Tillsätt alla ingredienserna utom frukternaoch nötterna. Värm vattnet till 37º och slå över jästen och rör ut. Tillsätt frukternaoch nötterna och arbeta 1 min. Knåda degen och forma till 3 bröd. Spraya in lite vatten i ugnen och grädda i ca 35-40 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.