Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär potatis och morötter i skivor.
Bryn köttfärsen i matfettet i en gryta. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg ner purjolök, potatis och morötter i grytan. Tillsätt tomater och buljong. Låt soppan sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka ev. av med mer kryddor.
Starta timer
Till servering: Strö över hackad persilja. Servera soppan med bröd.
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs färsen i en gryta med matfett. Garnera med basilika och servera med rostad skivad baguette. Krydda med smulad basilika, salt och peppar och sjud soppan ca 10 minuter
Smaka av med soja, salt och peppar. Riv rotfrukterna grovt. Servera med ett gott bröd. Tillsätt löken och rotfrukterna och låt den mjukna innan du tillsätter tomatpuré, senap, torkad persilja och lagerblad
mustigköttfärssoppa som värmde skönt i kylan. Hittade en matlåda längst in i frysen med suspekt innehåll förra veckan, var svårt att se vad den innehöll
1Lägg i buljongtärning och späd med vatten och grädde. 1Låt soppan småkoka i 10 minuter, späd eventuellt med mer vatten. 1Blanda crème fraiche med salt, peppar och pressad vitlök och servera till soppan tillsammans med oliver
Servera med ett gott bröd och en klick lättcremé fraisch, om du är på det humöret. Plötsligt en lördag står man där med ingenting hemma förutom 3 kg köttfärs och 5 potatisar. Mustigköttfärssoppamedrotfrukter till två middagar eller 8 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.