0,25-0,5 röd
chili, beroende på önskad hetta, skivad
5 dl
grönsaksbuljong
2 dl
kokosmjölk
0,5 citron,
saften
rapsolja
salt och svartpeppar
Beskrivning
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
Mixa allt till en slät soppa.
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
krämig morotssoppa med ingefära. Den här morotssoppan har allt man kan önska sig. Facebook1Twitter1Google+2Pinterest1Hade en kiktigt skön helg bortsett från en rejäl förkylning
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
GA_googleAddAttr("Tag", "morotssoppa"). Morotssoppa med chili och ingefära, 4 portioner2 msk kokosolja1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 bit ingefära, som din tumme ungefär1/2 röd chili, typ spansk peppar6 normalstora morötter (500 g)4 dl vatten5 dl krämig kokosmjölk1 tärning ekologisk grönsaksbuljongeller 1 msk buljongpulver av bra kvalitetfisksåscitron. Relaterade Morotssoppa med chili och ingefära, 4 portioner
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.