Det är recept dags! Vi kallar det ’mormors pasta’ — enkelt, men super gott. Du kanske frågar, varför just mormors pasta. Det var hennes sista tomatskörd för i år, mogna och saftiga tomater som vi gjorde vår sås av. ????
De följande stegen är:
• ta din favorit kniv (vår är Santoku såklart), och hacka två nävar tomater, kapper, några vitlöksklyftor och en näve färsk basilika;
• sakta värm upp din stekpanna och sedan börja häll extra virgin olivolja (https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil) på den (och snälla, var inte blyg med oljan!) och sedan tillägg vitlöken;
• när vitlöken har blivit mjuk och gyllene, tillsätt tomaterna och kappern. Rör om ofta och låt de sjuda;
• tillsätt lite salt och peppar, precis så mycket du vill;
• strö sedan över basilikan och rör ner den, under tiden börja koka din spaghetti;
• när du märker att såsen är nästan klar, lägg till en klunk av rött vin, vi använde en från chianti regionen;
• när pastan är kokt, tillsätt den till såsen och glöm inte att lägga till lite av pastavattnet också - det är ett speciellt steg, för den speciella smaken;
• och en tumrulle - du är klar!
Servera med parmesanost, lite olivolja och ett glas vin, skål! ❤️??
https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil
Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan - dra ned värmen så att den inte bränns. Men jag har hittat mitt sätt att göra bruschetta och jagtycker att det blir bäst att steka bröden i den härliga vitlöksoljan
Efter en gemensam frukost så tog vi en långpromenad och njöt av solens ljus och värme. På kvällen kom Hasse (Ankis far) hit och åt middag, det blev en blandning av svenskt och thailändskt på menyn
Superenkelt att göra och smakar fantastiskt gott med bara några få ingredienser. Advertisements. Här skottar vi i oss lammkött på längden och tvären och senast blev det en fantastisk lammstek
Häll i mjölet men spara lite för utbakningen på ditt väl inmjölade bakbord. Kungsörnens bagare tycker det räcker med 200grader men jag körde mitt bröd på 240grader och det funkade finfint, det finns säkert någon jättebra förklaring till att dom vill att man skall köra på 200 grader men jag kan inte den så jag litar på min erfarenhet och kör den på 240 grader. (efter 20 minuter så körde jag i en termometer och lät brödet vara inne tills innertempen når 98grader, jag låter tempen bli såpass efter jag läste detta hos Pain de Martin men detta kanske bara gäller Levain bröd, jag kör upp den till 98 grader och brödet blir hur bra som helst
Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul. Vi brukar inte ha det på julbordet, men jag vet att det är många som använder den som dekoration kring julskinkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.