’mormors pasta’ — enkelt, men super gott.
Theculinashop
Theculinashop

’mormors pasta’ — enkelt, men super gott.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 400 gr pasta
  • Extra virgin olivolja
  • 400 gr tomato
  • 2 msk salt
  • peppar
  • kapper
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • näve färsk basilika
  • rött vin
  • parmesanost

Beskrivning

    Det är recept dags! Vi kallar det ’mormors pasta’ — enkelt, men super gott. Du kanske frågar, varför just mormors pasta. Det var hennes sista tomatskörd för i år, mogna och saftiga tomater som vi gjorde vår sås av. ??‍??

    De följande stegen är:
    • ta din favorit kniv (vår är Santoku såklart), och hacka två nävar tomater, kapper, några vitlöksklyftor och en näve färsk basilika;
    • sakta värm upp din stekpanna och sedan börja häll extra virgin olivolja (https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil) på den (och snälla, var inte blyg med oljan!) och sedan tillägg vitlöken;
    • när vitlöken har blivit mjuk och gyllene, tillsätt tomaterna och kappern. Rör om ofta och låt de sjuda;
    • tillsätt lite salt och peppar, precis så mycket du vill;
    • strö sedan över basilikan och rör ner den, under tiden börja koka din spaghetti;
    • när du märker att såsen är nästan klar, lägg till en klunk av rött vin, vi använde en från chianti regionen;
    • när pastan är kokt, tillsätt den till såsen och glöm inte att lägga till lite av pastavattnet också - det är ett speciellt steg, för den speciella smaken;
    • och en tumrulle - du är klar!
    Servera med parmesanost, lite olivolja och ett glas vin, skål! ❤️‍??
    https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.