Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken.
Tillsätt honung salt vetemjöl ochdet rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuteri maskin.
Täck bunken med en duk och jäs 30 minuter. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till ca 3-4 mm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under duk . Sätt ugnen på 225 grader
Baka tekakorna mitt i ugnen i 6-8minuter tills de fått färg. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Låt svalna på galler.
Mjuka fluffiga tekakor, 15 st. Kavla ut 15 tekakor och lägg på pakplåtspappersklädd plåt. Jahaaa nu förstår jag varför man inte knådar bröddegen för hand
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.