Mjuka tekakor
anna.l.thid
anna.l.thid

Mjuka tekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 100 gram rumsvarmt smör

Beskrivning

    Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken.
    Tillsätt honung salt vetemjöl ochdet rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuteri maskin.
    Täck bunken med en duk och jäs 30 minuter. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till ca 3-4 mm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under duk . Sätt ugnen på 225 grader
    Baka tekakorna mitt i ugnen i 6-8minuter tills de fått färg. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.