Mjuk pepparkaka 2018
annagl
annagl

Mjuk pepparkaka 2018

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg, luftigt vispade, gärna med elvisp
  • 2 msk kokosolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 msk pepparkakskryddor (rågad)​
  • 0,5 dl honung, alt. annan valfri flytande sötning
  • 3 dl valfri mjölk (alt. vatten)
  • Smör/kokosolja till formen
  • LINGONGRÄDDE
  • Valfri grädde, jag använde fet kokosmjölk
  • Citronsaft
  • Valfri sötning
  • Äkta vaniljpulver
  • Lingon

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 C.

    2. Smält smöret/kokosoljan i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och ha i honungen, kryddorna och mjölken och rör om väl.

    3. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke.

    4. Blanda ihop dom torra ingredienserna, mjölkblandningen, lingonen och äggen till en jämn smet.

    5. Smörj en kakform/brödform med kokosolja.

    6. Ha i smeten i formen och platta till den.

    7. Placera formen mitt i ugnen och grädda i 40-60 minuter eller tills den har en lätt krispig yta, är gyllenbrun och känns ”studsig” när du klappar lite lätt på ovansidan på den. Gräddningstiden kan variera beroende på vad du använder för form.

    8. Låt gärna kakan svalna innan du tar ur den ur formen.

    9. Servera gärna med lingongrädde. Den gör du genom att vispa valfri grädde, rör ner vanilj, lite citron, lite agave och lingon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.