2. Smält smöret/kokosoljan i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och ha i honungen, kryddorna och mjölken och rör om väl.
3. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke.
4. Blanda ihop dom torra ingredienserna, mjölkblandningen, lingonen och äggen till en jämn smet.
5. Smörj en kakform/brödform med kokosolja.
6. Ha i smeten i formen och platta till den.
7. Placera formen mitt i ugnen och grädda i 40-60 minuter eller tills den har en lätt krispig yta, är gyllenbrun och känns ”studsig” när du klappar lite lätt på ovansidan på den. Gräddningstiden kan variera beroende på vad du använder för form.
8. Låt gärna kakan svalna innan du tar ur den ur formen.
9. Servera gärna med lingongrädde. Den gör du genom att vispa valfri grädde, rör ner vanilj, lite citron, lite agave och lingon.
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
-) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjukpepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan. INSTRUKTIONER. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna
En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre. -). Bröa gärna med krossade pepparkakor det bli himla gott och lingongrädde passar utmärkt till denna kaka
Kikade häromdagen in hos Jenny på cookies n dreams som just lagt ut ett recept på mjukpepparkaka, perfekt tänkte jag den ska jag baka till min födelsedag
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.