Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kakformen ordentligt med smör eller klä med bakplåtspapper om du använder en avlång brödform.
Smält smöret tillsammans med kryddorna på svag värme. Låt svalna något.
Vispa ägg, sötning och vanilj riktigt pösigt med elvisp i en större skål. Rör i färskosten.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt separat för att få bort eventuella klumpar.
Blanda allt, inklusive det smälta smöret till en jämn smet. Låt svälla några minuter.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är färdiggräddad i mitten.
Låt kakan vila en stund innan du låter den svalna på galler.
Tips
Dekorera gärna med kanderade hackade mandlar eller nötter. Smält 1–2 msk valfri sötning på medelhög värme i en stekpanna och vänd i 1 dl grovt hackade nötter eller mandlar. Rör om och låt svalna på smörpapper.
Bred ut glasyren på den mjuka kakan. Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>. Steg 1, Mjuk kaka. Nedan hittar du 3 till goda mjuka kakor - Länk till recepten under bilderna
Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
-) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjuk pepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.