Mjölkchokladsockerkaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Mjölkchokladsockerkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 75 g mjölkchoklad, hackad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen.

    3. Tillsätt smöret och mjölken och vispa till en slät smet.

    4. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa med ströbröd eller kokos.

    5. Häll smeten i formen.

    6. Hacka mjölkchokladen fint. Rör ner bitarna i smeten i formen.

    7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36-40 minuter. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan när den svalnat och pudra över florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.