Mjölkchokladbiskvier
Helena Toftling
Helena Toftling

Mjölkchokladbiskvier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • Fyllning
  • 100 g mjölchoklad
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • Dopping
  • 200 g mjölkchoklad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet.

    3. Spritsa rundlar lika stora, ca 4–5 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till toppen på varje så att de blir jämna.

    4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.

    5. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna något.

    6. Vispa smör och socker riktigt fluffigt. Tillsätt chokladen och vispa till en fluffig kräm.

    7. Spritsa toppar av smörkrämen på bottnarna. Ställ i frysen i 30 minuter så att de stelnar.

    8. Smält chokladen för att doppa biskvierna, använd gärna en liten kopp så att det är lätt att doppa dem.

    9. Doppa biskvierna och låt stelna i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.