Min goda Smördegsinbakade lax
ann-christins-5
ann-christins-5

Min goda Smördegsinbakade lax

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stycken
  • 2 st kylda smördegar
  • 450 gram fryst bladspenat
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, inte den största
  • 2 dl smaksatt creme fraiche, parmesan och vitlök
  • 150 gram Galbani intenso gorgonzola
  • 600 gram kallrökt lax
  • salt, chilimix
  • 1 ägg

Beskrivning

    Ugn 225 grader

    Tina spenaten och kram lätt ut lite av vätskan.
    Finhacka löken och lägg i stekpannan, fräs den glansig ihop med vitlöken.
    Lägg i spenaten och låt fräsa, så att det mesta av vätskan avdunstar.
    Lägg i creme fraiche och bitar av gorgonzola.
    Låt steka ihop till en krämig röra.
    Ta fram smördegen, en i taget! Blir den för mjuk är den svår att arbeta med
    Lägg ut hälften av röran som en mittsträng.
    Lägg på laxen, skivor eller i bitar.
    Skär jack på sidorna, inte för långt ner.
    Fläta ihop smördegen.
    Pensla med 1 ägg, lättvispat.
    Sätt in i ugnen, ca 20 minuter.

    Servera med vit sparris och en grönsallad

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.