2-3 st
aubergine, 3 msk smör, 1 msk mjöl, 1 dl riven ost, 0,75 dl mandelmjölk, kokos, 1 tsk salt
Beskrivning
Så här gör du din Aubergine de luxe
1. Bryn champinjonerna utan lock i olja tills vattnet sugs upp. Lägg i lök, vitlök och bryn tills de får färg. Fortsätt med att lägga i purén och kryddorna. Slutligen tillsätt de fintärnade tomaterna och vattnet. Låt det puttra på låg värme i cirka 20 minuter tills svampen är mjukt.
2. Under tiden grilla de sköljda auberginerna i ugn i cirka 20-25 minuter till de får färg och är mjuka. Fortsätt sedan med at ta ut de från ugnen och ta bort skalet. Finhacka i små delar.
3. Bryn mjöl i smör på låg värme tills det får färg. Fortsätt sedan att lägga i auberginerna och vispa lätt till en slät konsistens. Blanda i mjölk, salt och osten. Vispa lätt tills mjölken sugs upp och auberginemoset tjocknar. Häll upp moset på ett avlångt fat och lägg sedan över svampragun. Smaklig måltid.
♥ Cheesecake deluxe ♥. Denna blir riktigt god och ser hur proffsigt ut som helst. ( den är för god för att jag ska kunna deladen i fler bitar ヽ(•‿•)ノ )
Jag tog denmindremängden sirap, vilket dotter Erika och jag tyckte var alldeles lagom. Smaken lär då påminna om äpple, och yacon kallas också för "jordäpple"
Det blir gott, men jag är så OERHÖRT less på att se mina barns min när de känner smaken av oliver, så idag ersatte jag lagret med en ask frysta avocadobitar som jag lät tina upp och mosade ihop
Ibland lyckas man när man experimenterar och ja den här gången blev det en fullträff. Saftiga bottar som omfamnas av en söt cream cheese frosting och kanderade valnötter på toppen
Ätit gott har vi också gjort och igår konstaterade vi att steken vi åt var ekologisk och närproducerad, potatisen odlad av mina svärföräldrar, morötterna av oss och kantarellerna egenplockade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.