Gör så här:
1. Fyll ett champagneglas till hälften med väl kyld apelsinjuice.
2. Toppa upp glaset med kyld cava.
3. Om du vill kan du garnera glaset med en apelsinskiva, en jordgubbe, eller vad du än känner för.
8 cl färskpressad apelsinjuice (kall). 18 cl champagne (eller annat mousserande vin), välkyldSå här gör du 5 minuter Häll champagne i glasen, fyll dem till hälften
Bred margarin på smörgåstårtbottnarna. Fyllning 1. Hacka skinkan. Skala och riv äpplet. Hacka hälften av mandarinerna grovt, spara resten till garnering
Häll champagne i glasen fyll till hälften toppa med lika mycket apelsinjuice. Klart 2 drinkar, 8cl färskpressad apelsinjuice, 8cl champagne eller annat mousserande vin,välkylt
Nu smakade även mimosa helt ok men det blir ingen favorit i repris. Kantarell- och västerbottensnittar med mimosadrinkar på ett blött och nyregnat trädäck i sisådär 10 graders "värme" var väl inte riktigt den typ av invigning vi hade tänkt oss men det gick det också. Jag kom inte ihåg namnet på den drink jag ville ha och fick för mig att den hette mimosa, dvs typ 50/50 av färskpressad apelsinjuice och mousserande
Man kan nästan säga att det är en variant av Mimosan där man blandar persika med champagne, men här tar man istället fram det tunga artilleriet och blandar persikomoset med gin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.