Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.
Dekorera medjordgubbaroch spritsad grädde. Sätt då in krämen i kylen i en burk med tätslutande lock. Militärpappans mormor gjorde alltid denna tårta till midsommarafton och den var alltid lika uppskattad
En härlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten smaksatt med citron, fylld med färska jordgubbar marinerade i flädersaft, cream cheesegrädde, flädercurd och jordgubbsmousse
Till midsommaren är en tårta med årets första färska jordgubbar ett måste - i år blev det en mycket enkel variant med marängbottnar och massor med vispgrädde och färska jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.