MIDSOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH VANILJKRÄM
catrineyngbro
catrineyngbro

MIDSOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH VANILJKRÄM

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • Tid: 1 1/2 timme
  •  
  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 droppar ättiksprit
  • 3 dl Kelloggs Rice Krispies
  • 1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
  •  
  • Vaniljkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 125 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  •  
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär (till garnering)

Beskrivning

    Gör så här:

    Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.