Midsommarröra   / källa ica.se
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Midsommarröra / källa ica.se

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.
  • 4 ägg
  • 1 stor rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
  • 3 msk chilisås
  • svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
  • Garnering
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • gräslök
  • Till servering
  • knäckebröd
  • smör
  • lagrad ost (gärna prästost)

Beskrivning

    Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.
    Öppna timer: 8 minuter

    Skala och skiva löken i tunna ringar. Dela tomaterna i halvor.

    Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar.

    Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar.

    Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.

    Blanda alla ingredienser men spara lite gräslök till garnering.

    Garnering: Garnera röran med riven pepparrot och gräslök.

    Till servering: Servera med knäckebröd, smör och ost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.