En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.
4
ägg
1 stor
rödlök
250 g
körsbärstomater
1 burk
hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl
majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk
chilisås
svartpeppar
1 kruka
gräslök
Garnering
4 msk
riven färsk pepparrot
gräslök
Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)
Beskrivning
Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.
Öppna timer: 8 minuter
Skala och skiva löken i tunna ringar. Dela tomaterna i halvor.
Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar.
Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar.
Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
Blanda alla ingredienser men spara lite gräslök till garnering.
Garnering: Garnera röran med riven pepparrot och gräslök.
Till servering: Servera med knäckebröd, smör och ost.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.