Mexikansk tomatgratäng
asa.frodin
asa.frodin

Mexikansk tomatgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • TILL GRATÄNGEN
  • 125 gram nachos-chips, okryddade
  • 3 dl cheddarost, riven
  • 2,5 dl crème fraiche, eller gräddfil
  • 1 gräslök, klippt
  • TOMATSÅS
  • 2 msk olja
  • 2 st röd lök, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl gula eller röda linser
  • 6 st tomater, mogna, skalade och hackade
  • 1 st grön paprika, urkärnad och hackad
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 375 gram majskorn, avrunna

Beskrivning

    1. Lägg tomaterna i en stor, rostfri bunke. Häll kokande vatten över och låt stå någon minut. Häll av vattnet och dra av skalet. Skär bort fästet och hacka sedan tomaterna.

    2. Sätt ugnen på 150 grader. Värm oljan i en stor och djup stekpanna. Lägg ned lök och vitlök. Stek på medlestark värme i 3 minuter.

    3. Tillsätt salt, linser, tomater, paprika, vinäger, socker och chilipulver. Koka utan lock i 12-15 min tills vätskan har avdunstat.

    4. Varva majschips, sås och ost i en gratängform och avsluta me dett lager ost. Klicka över creme fraiche och ställ in i ugnen i 15 minuter. Strö över klippt gräslök.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.