Mexgryta med svarta bönor.
Matilda
Matilda

Mexgryta med svarta bönor.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st anchochili
  • 2 st chipotlechili
  • 2 dl svarta bönor
  • 2 st gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olja
  • 2 st sötpotatisar
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • salt

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Blötlägg de svarta bönorna under natten.

    2. Blötlägg chilin i hett vatten, gärna ett par timmar i förväg. Häll av vattnet och mixa till en puré.

    3. Koka svarta bönorna. Finhacka lök och vitlök. Stek löken i lite olja i en gryta. Skala och skär potatisen i kuber om ca 2x2 cm. Lägg chili, potatis, tomater och kryddor i grytan och salta.

    4. Koka upp och låt puttra på låg värme i ca 1 timme. Skölj bönorna och låt de rinna av. Rör ned de i grytan och puttra ytterligare 5 minuter.

    Tillbehör: servera med sallad, lime, guacamole och nachos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.