Mazarinkaka
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mazarinkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 75 gram mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 4 droppar bittermandelarom
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 dl hallonsylt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150º. Smörj en rund bakform. Fördela ut mjöl så att kakan inte fastnar.

    Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan.

    Vispa ägget med bitermandelaromen och mjölken i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.

    Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna något.

    Blanda ihop glasyren av hallonsylten och florsockret och bred den över kakan. Förvara svalt i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.