Mazariner VEGAN
An icebear in Summer
An icebear in Summer

Mazariner VEGAN

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mazariner 20 stycken
  •  
  • Skalet
  • 125 g Margarin eller Smör
  • 1 / 2 dl Strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2,75 dl Vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vetemjöl
  •  
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 3 msk vatten

Beskrivning

    Börja med att lägga i alla ingredienser i en bunke till skalet. Nyp ihop och knåda inte för länge!
    Täck över degen med plastfolie och ställ in den i kylen tills du har gjort klart fyllningen.
    För fyllningen:
    Hacka mandelmassan till pengar.
    Häll i alla ingredienser i en matberedare eller vispa ihop det med en elvisp och blanda till en slät smet.
    Lägg undan fyllningen och fortsätt med skalet.
    Sätt ugnen på 150 ºC. Placera en plåt med 20 stycken alluminiumformar.
    Tag ut degen från kylen och tryck ned degen så att det bildar ett skal runt formarna.
    Skopa i fyllningen och fördela jämnt ut fyllningen i alla formar.
    Grädda i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
    Medans kakorna svalnar så gör du glasyren.
    För glasyren:
    Blanda florsocker och vatten till en kristyr. Täck fyllningen med glasyr och låt den stelna.
    Lycka till!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.