Mauds äppelkaka med kanelfyllning och krispig topp
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mauds äppelkaka med kanelfyllning och krispig topp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 3-4 st äpplen (300 g)
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk mald kanel
  • 100 g vit choklad
  • Tillbehör
  • lättvispad grädde

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

    Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.

    Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och till sist mjölken.

    Fyllning: Smält smöret. Ta från värmen och rör ner vetemjöl, socker och kanel.

    Skala eventuellt äpplena och skär dem i klyftor.

    Häll i hälften av smeten i formen och fördela kanelströsslet ovanpå. Tryck sedan ner äpplena och till sist resten av smeten.

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills kakan är nästan färdiggräddad. Strö över den hackade chokladen och grädda ytterligare 5–10 minuter högt upp i ugnen. Ta ut och låt svalna.

    Servera som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.