Matvetesallad
Matilda
Matilda

Matvetesallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner matvete
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 st rödlök
  • 500 g tomater
  • 65 g mâchesallad
  • 1 st granatäpplen
  • 1 st gurka
  • 1 förp kikärtor
  • 200 g salladsost
  • 6 kvistar färsk mynta
  • 2 st bakeoff vitlöksbaguetter
  • olja
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt på ugnen och grädda baguetterna enligt anvisning på förpackningen.

    2. Koka matvete i grönsaksbuljong och lägg det färdiga vetet på ett stort fat.

    3. Lägg hacks rödlök, skivade tomater, machésallad, gurka, kikärtor och granatäppelkärnor ovanpå. Varva gärna.

    4. Gör vinaigretten genom att pressa saften av citrusen och vispa samman med honung och olivolja. Krydda med salt och peppar och ringla dressingen över.

    5. Lägg på salladsost och toppa med mynta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.