Maries Mikro fröknäcke, frökex LCHF
Marie Jakobsson
Marie Jakobsson

Maries Mikro fröknäcke, frökex LCHF

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg (normalstorlek)
  • 1 dl blandade frön ( ex Icas Bakmix fröknäcke)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk Kruskakli
  • 1 msk Koknötsmjöl
  • 2-3 tsk brödkrydda (finns stora förpackning på Ö&B)
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 0.5 tsk salt
  • Egen dl blandning av frön
  • 2 ägg (normalstorlek)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk Kruskakli
  • 1 msk Koknötsmjöl
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön)
  • 2-3 tsk brödkrydda (finns stora förpackning på Ö&B)
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 0.5 tsk salt

Beskrivning

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

    2. Knäck äggen i en bunke och häll i torrvarorna och rör om ordentligt. Låt vila ngr minuter.

    3.Dela degen i två delar.

    4.Lägg bakplåtspapper (gärna av teflon) på en stor tallrik ta ena halvan av degen och kläm ut och platta till i en jämn rundel med hjälp av bakplåtspapper och en sked.

    5. Kör den 2-3 minuter i mikron medans du förbereder nästa tallrik med andra halvan av degen.

    6.Ta ut tallriken med disktrasa (blir het) och sätt in tallrik 2 och kör 2- 3 minuter. Dela nr 1 i 4 delar med pizzaslicer,
    vänd bitarna och kör i mikron 2-3 minuter till. Lägg på galler för att svalna och hårdna..Gör lika med tallrik 2. Tiden kan variera från mikro till mikro. Prova dig fram.

    7. Förvara i kartong med bakplåtspapper i..

    Skulle de vara mjuka när du tar fram för att äta är det bara att köra en liten stund (ca 1 min) så hårdnar de igen. :)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.