2-3 tsk
brödkrydda (finns stora förpackning på Ö&B)
1 tsk
Fiberhusk
0.5 tsk
salt
Egen dl blandning av frön
2
ägg (normalstorlek)
2 msk
mandelmjöl
2 msk
Kruskakli
1 msk
Koknötsmjöl
2 msk
linfrö
2 msk
sesamfrön
1 msk
chiafrön
1 msk
solrosfrön
1 msk
pumpafrön)
2-3 tsk
brödkrydda (finns stora förpackning på Ö&B)
1 tsk
Fiberhusk
0.5 tsk
salt
Beskrivning
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Knäck äggen i en bunke och häll i torrvarorna och rör om ordentligt. Låt vila ngr minuter.
3.Dela degen i två delar.
4.Lägg bakplåtspapper (gärna av teflon) på en stor tallrik ta ena halvan av degen och kläm ut och platta till i en jämn rundel med hjälp av bakplåtspapper och en sked.
5. Kör den 2-3 minuter i mikron medans du förbereder nästa tallrik med andra halvan av degen.
6.Ta ut tallriken med disktrasa (blir het) och sätt in tallrik 2 och kör 2- 3 minuter. Dela nr 1 i 4 delar med pizzaslicer,
vänd bitarna och kör i mikron 2-3 minuter till. Lägg på galler för att svalna och hårdna..Gör lika med tallrik 2. Tiden kan variera från mikro till mikro. Prova dig fram.
7. Förvara i kartong med bakplåtspapper i..
Skulle de vara mjuka när du tar fram för att äta är det bara att köra en liten stund (ca 1 min) så hårdnar de igen. :)
Lchf Fröknäcke. 3 november 2015, 17. 40. Fixade lite fröknäcke idag, under tiden jag lagade middagen. När man redan är fast i köket, kan man passa på att göra två saker samtidigt
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
FRÖKNÄCKE lchf1 plåt75 g solrosfrön25 g pumpafrön30 g linfrön30 g sesamfrön2 tsk chiafrön1 tsk psylliumfrön0,5 tsk salt2 msk fiberhusk2,5 dl vattenlite flingsalt att strö överSätt ugnen på 175 grader
)LCHF Knäckebröd/kex. Dagens frulle blev ett gäng klassiska fröknäcke med markill på. Det är ju så gott och snabbt att "slänga" i sig när man har lite bråttom
Ur viktminskningssyn kanske man inte ska äta fröknäcken varje dag fast det är Lchf utan göra som jag unna sig nån g när brödsuget tar över eller göra sånt här fröbröd till ex soppa eller till frukost kvällsmat nån g ibland
Här kommer receptet som jag alltid tjatar om. Receptet kommer från Birgitta Höglunds blogg som ni hittar HÄR1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön1/2 dl hela linfrön1 msk fiberhusk2 msk pofiber1/2 dl kokosfett2 1/2 dl vatten1 tsk flingsaltSätt ugnen på 150 grader (ej varmluftsläge)Blanda ihop alla torra ingredienser, smält sedan kokosfettet i en kastrull
Vi har ju vår lilla kvällsritual då vi tar oss en kopp te och ett par kex eller knäckebröd med ost och det drar med sig lite jobb eftersom sådana kex inte kan köpas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.