MARÄNGSVISSTÅRTA DELUXE Lindas bakskola o matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
MARÄNGSVISSTÅRTA DELUXE
Marängbotten
3
äggvitor
2 dl
strösocker
Till bottnen
100 g
choklad (mörk, ljus eller vit)
Fyllning
3 dl
vispgrädde
3 dl
vaniljglass
3
bananer
25
maränger
4 dl
vaniljglass
½ dl
chokladsås
jordgubbar i valfri mängd
chokladströssel
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret, en deciliter i taget och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
2. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter, på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
4. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på marängbottnen. Låt chokladen stelna i kylen.
5. Lägg ut hälften av bananerna på marängbottnen. Lägg ut ca 15 maränger.
6. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den på marängbottnen. Garnera med bananskivor, maränger, jordgubbar, glass och ringla över chokladsås. Strö sist över strössel.
Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält chokladoch låt den stelna i kylen. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosadejordgubbar
Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.