Maränger

Maränger kan ätas som de är eller som tillbehör till efterrätter som glass, marängswiss eller banana split. Dessa godbitar är riktigt enkla att göra och perfekt att förbereda några dagar innan kalaset!

marängsviss marängtäcke chokladmaränger marängbakelse marängbotten minimaränger mandelmaräng lakritsmaränger marängrulle marängspöken
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Maräng Tårta av Matklubben.nu

Topprecept för maränger just nu

Visa alla topprecept för maränger

Underbara maräng


Mumsiga maränger är det nog få som tackar nej till. Dessa små sötsaker, som tros ha sin hemvist i orten Meiringen i Schweiz, är en riktig klassiker. Du gör maränger på ett fåtal ingredienser - äggvita, socker och ättika - och det är svårt att misslyckas. Det viktigaste att tänka på är att skålen du vispar i är helt ren och fri från fett, annars kommer inte smeten stelna. Råkar du spilla bara en droppe äggula i skålen är det med andra ord läge att börja om från början. Börja alltid vispa på en lägre hastighet med lite socker som du ökar efter hand. Marängen är klar när smeten är fast och smidig.

Gör gärna maränger med smak, exempel på goda smaksättningar är bland annat polka, citron, hallon och lakrits. Maränger med choklad är en annan favorit.

Även du som är vegan kan avnjuta de goda sötsakerna - det går nämligen att göra maränger med spad av kikärtor!

Toppkommentarer i maränger

Smarriga fina små maränger
4

“Bra resept!”

Se recept
Nötmaränger
5
Ccc
Ccc kommenterade på Nötmaränger

“väldigt fint recept!”

Visa alla 5 kommentarer

Senaste recepten för maränger