MARÄNGCHOKLADMOUSSETÅRTA MED CHOKLADKULOR Lindas bakskola o matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
12
bitar
Marängbottnar (färdigköpta funkar också)
4
äggvitor
2 ½ dl
strösocker
Chokladmousse
250 g
mörk choklad
5 dl
vispgrädde
2
äggulor
Garnering
chokladkulor eller hackad choklad
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.
4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna, men inte stelna.
5. Rör ner äggulorna i chokladen.
6. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.
7. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Lägg på nästa marängbotten och bred ut resten av chokladmoussen ovanpå. Dekorera med
Smula ihop allt ordentligtmed händerna. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Rostade nötter. Enkel ochgudomligtgod cheesecake med en krämig Nutellafyllning ochrostade hasselnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.