Blanda socker, mannagryn och kefir väl till en slät smet.
Låt svälla 30min.
Tillsätt olja, bakpulver och 2,5 dl mjöl.
Blanda.
Dela smeten i 2 delar.
Tillsätt kakao i den ena hälften och 2msk mjöl i den andra.
Blanda.
Klä en bakform med oljat bakplåtspapper.
Lägg 2msk av den ena smeten i mitten av formen
Fyll på med 2 msk av den andra smeten.
Fortsätt att alternera smetarna med 2 msk i mitten.
Formen kommer att fyllas sakta men säkert .
Grädda 35, 180°.
Kakan finns på youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=Mvb-ZkMnub0
Inlägget Mannagrynskaka med saffran och lingongrädde dök först upp på ZEINAS KITCHEN. I veckan la jag upp recept på galatopita här på bloggen, en grekisk manngrynskaka som smakar underbart gott
Ekologisk Barn- & Familjemat – Mannagrynskaka Basbousa. Mannagrynskaka Basbousa Skriv ut Tid att förbereda 10 min Tillagningstid 40 min Totala tiden 50 min Den här kakan är något som vi har gått och fikat på länge, länge och klurat hur vi skulle få till den
Sfouf är en gyllengul, libanesisk mannagrynskaka smaksatt med gurkmeja. Inlägget Sfouf- Libanesisk mannagrynskaka med gurkmeja dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Goda turkiska småkakor sötade med sirap. Sekerpare ska gärna bakas dagen innan servering så de hinner suga till sig sirapen och bli härligt kladdiga och söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.