Koka riset och låt svalna
Rensa och bena ur kyllingen skär i bitar
Smält margarn i en kastrull och fräs lök,purjo,svamp,äpple och paprika med curry tills
grönskakerna mjuknat något.
Häll över grädde&creme fraiche,sambal oelek,tomatpure,mango chutney,paprikapulver
salt och peppar rör om väl och låt puttra på svag värme nåra minuter.
Till sätt kycklingköttet och låt puttra i 4 minuter.
Bred det kokta riset i en smord form,bred över kycklingröran,strö på ost och cocktailtomaterna.
Gratinera i ugn i 15 min tills rätten fått fin färg och är genomvarm.
Mammas marängtårta i långpanna ca 10-12 bitar. Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Jag tycker inte det var länge sedan jag storhandlade och nu är det tomt i kylen igen. Konstigt, lika konstigt som att veckan endast verkar bestå av måndagar och fredagar
Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.