Mammas 70-talssmörgåstårta
kjaellgren
kjaellgren

Mammas 70-talssmörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kantskuren jättefranska penslad med matlagningsgrädde cirka 20 stycken
  • Fyllning
  • 1 burk tonfisk i vatten 180 gram
  • 1 burk musslor i vatten 225 gram
  • 1 burk gröna ärtor 395 gram
  • 3 kokta hackade ägg
  • 2 dl majonäs
  • 2 dl gräddfil eller lätt créme fraîche
  • 1,5 msk senap
  • 1,5 msk chilisås
  • 3 msk klippt dill
  • 1,5 msk pressad citron
  • 1 tsk salt och peppar
  • Garnering
  • 1/2 dl majonäs
  • 1/2 dl gräddfil eller lätt créme fraîche
  • Räkor efter smak men minst ett halvt kilo
  • Kallrökt lax
  • Kokta ägg
  • Cocktailtomater
  • Gurkskivor
  • Sallad
  • Citronklyftor
  • Dillvippor
  • eller vad man vill utöver räkorna.

Beskrivning

    Gör tårtan (utöver garneringen) dagen innan den ska serveras. Täck den väl och låt den stå och safta till sig.

    Fyllning
    Blanda tonfisk, musslor, gröna ärtor och mosa lite lätt.
    Tillsätt äggen och därefter majonäsen, gräddfilen, chilisåsen, senapen, citronsaften och dillen.
    Smaka av med salt och peppar. Är det tamt tillsätt mer av chilisås, senap eller citronsaft. Är det starkt tillsätt mer majonäs eller gräddfil.

    Lägg ut 5 kantskurna brödskivor på ett fat. Pensla dem med matlagningsgrädde och lägg på 1/3 av fyllningen.
    Fortsätt på samma sätt med de övriga lagren. Översta lagret ska inte ha fyllning på toppen.
    Plasta ordentligt och ställ in i kylskåpet över natten eller mer.
    Ta fram tårtan och täck med majonäs- och gräddfilsblandingen och garnera sedan efter tycke och smak. Detta kan göras i god tid innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.