Mamma Mias kycklingbullar
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mamma Mias kycklingbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 30 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk olivolja eller smör
  • 500 g broccoli
  • 4 msk smör till servering (valfritt)
  • Gräddsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk färsk basilika, finhackad

Beskrivning

    Blanda ingredienserna till färsen och forma 10-12 rejäla bollar med hjälp av ett par matskedar. Kycklingfärs är lösare än till exempel nötfärs och det är svårt att göra perfekta bollar men de rättar till sig vid stekningen.

    Hetta upp olivolja eller smör i en rejäl stekpanna. Det ska vara gott om plats mellan bollarna som du bryner på medelhög värme tills de har riktigt fin färg runt om. Det tar cirka 15 minuter.

    Tillsätt grädde och tomatpuré. Koka upp och låt sedan puttra på medelvärme 10 minuter. Salta och peppra. Den färska basilikan rör du i precis vid serveringen.

    Koka broccolin i lättsaltat vatten och servera, gärna med en extra klick smör, tillsammans med kycklingbullarna och gräddsåsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.