Majssoppa med böndipp och rostade tortillas
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Majssoppa med böndipp och rostade tortillas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Majssoppa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 600 g majskorn
  • 1 l buljong (vatten och 3 msk fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • Twist: Halloumi
  • Böndipp
  • 400 g kokta vita bönor
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 lime (pressad saft)
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • Tortillas
  • 8 tortillabröd
  • Chilisås (alt. tomatpuré)
  • Riven ost

Beskrivning

    Soppa: Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Fräs de hackade grönsakerna i hälften av olivoljan. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Låt majskornen rinna av. Blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 6 minuter. Mixa majsen slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    Böndipp: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med vatten, olivolja, limesaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

    Tortilla: Bred på chilisås på ett tortillabröd, lägg på ost och ett till bröd som lock. Stek i olivolja på båda sidor tills de fått fin färg.

    Hacka koriander och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillabröden.

    Twist: Stek halloumi i bitar och addera till soppan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.