Corn soup w. tortilla
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Corn soup w. tortilla

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 st chiliipeppar, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 600 g avrunnen majs
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 250 g kokta vita bönor, avrunna
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st lime, pressad juice
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 g halloumi, i tärningar
  • 6 st tortillabröd
  • 2 dl chilisås
  • 150 g ost, riven
  • 1 st kruka koriander

Beskrivning

    1. Fräs lök, vitlök, chilipeppar i olja i en kastrull. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Låt majskornen rinna av och blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 5 minuter. Gör böndippen under tiden.

    2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna för dippen. Smaka av med salt och peppar.

    3. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    4. Stek halloumin gyllenbrun och lägg åt sidan innan du steker tortillabröden.

    5. Bred chilisås på ett tortillabröd, lägg på ost och ett till bröd som lock. Stek i olivolja på båda sidor tills de fått fin färg och skär upp i bitar.

    6. Hacka koriander och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillabröden.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.