1. Tvätta och skala potatisen, skär i ca 3mm tunna skivor. Lägg potatisen i ett durkslag och skölj av ordentligt så att stärkelsen försvinner (fastnar i pannan annars).
2. När potatisen torkat, stek i stekpanna i medelrikligt med smör & rapsolja eller annan olja på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda under tiden pressad vitlök, vitt vin och charlottenlöksfond i en skål. Ringla över potatisen och låt den fortsätta mjukstekas ca 5-7 minuter till.
Servera gärna till mört kött med rödvinssås eller gräddsås och en god sallad.
Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor. Torka potatisen i en handduk. På så sätt slipper du stänk under stekningen och potatisen får en jämn stekyta
Kryddblandning med öländska örter är otroligt gott till råstektpotatis. Brukar du råsteka potatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Bryn potatistärningarna så att de får en yta och blir bruna utanpå. Skala stora fasta potatisar, tärna dem fint i 1 cm tärningar. 4-5 fasta stora potatisar
Har du dock ett par potatisar och en bit purjolök löser sig det mesta. Egentligen består huvudingredienserna enbart av potatis + purjolök + vatten + buljong
Vänd då och då, låt steka ca 20-30 min min totalt (beroende på potatis). 450 g potatis. Skala och riv alla ingredienser på grova sidan på rivjärn, blanda och stek
Håller på och råsteker skivad potatis, men gör det denna gången i en olja jag inte provat innan. Kryddar sedan potatisen med bara salt och malen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.