1. Finhacka brödet och smält smöret och rör ner i brödsmulorna.
2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Platt till med handen till en botten. Ställ formen kallt.
3.Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten c 10 min.
4. Befria lade ifrån skinn och ben. Skär den i små tärningar. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar men spara några hela till garneringen. Skala och finhacka löken.
5.Vispagrädden till skum. Rör ner Kesella, creme fraiche, lax, lök i grädden. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
6. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner i laxblandingen.
7. Häll fyllningen i formen och ställ in kylen minst 4 timmar.
8. Bred över löjrommen, garnera med räkor, cironskivor och dillvippa.
Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Vad är lyxigare än en frukost som både är god och nyttig. VitaPranas ekologiska livsmedel och kosttillskott är gjorda på naturliga ingredienser och fria från tillsatt socker och syntetiska sötningsmedel, färg- och smakämnen
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa till. I början tyckte vi det var jättekul att laga mat och experimentera, gjorde egna chokladpraliner med proffs-formar specialbeställda från Belgien, och gjorde eget hemgjort nästan allting
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Nougatsåsen från Odense Marcipan var med i senaste Smakbox. Lyxig kladdkaka. Nougaten, även den från Odense Marcipan, hyvlade jag av med potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.