Lyxig Laxtårta från HJ
ann-christins-5
ann-christins-5

Lyxig Laxtårta från HJ

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g kavring
  • 100 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 300 g rökt lax
  • 600 g räkor med skal
  • 1 schalotten lök
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 500 g Kesella
  • 2 dl lätt chreme fraiche
  • 1-2 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Beskrivning

    1. Finhacka brödet och smält smöret och rör ner i brödsmulorna.

    2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Platt till med handen till en botten. Ställ formen kallt.

    3.Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten c 10 min.

    4. Befria lade ifrån skinn och ben. Skär den i små tärningar. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar men spara några hela till garneringen. Skala och finhacka löken.

    5.Vispagrädden till skum. Rör ner Kesella, creme fraiche, lax, lök i grädden. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    6. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner i laxblandingen.

    7. Häll fyllningen i formen och ställ in kylen minst 4 timmar.

    8. Bred över löjrommen, garnera med räkor, cironskivor och dillvippa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.