4. Tillsätt kokosmjölken och det smälta smöret / kokosoljan
5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner dem i vätskan
6. Rör samman till en deg och smaka av så att den känns lagom söt och lagom fast (går bra att tillsätta en skvätt vatten eller kokosmjöl för att få önskad konsistens som går att forma)
7. Låt stå 5-10 minuter
8. Rulla / Forma till lussekatter (ca 10-12 st) och dekorera med russin
9. Om du vill så kan du vispa upp ett ägg och pensla på lussekatterna
10. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller till fin färg
Detta är en blandning av 4Health's Lussekatter och Paleoskafferiets Paleolussekatter
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. Detta receptet la jag in på allergimat för ungefär ett år sedan om någon känner igen det
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen. Så goda att jag fick skämmas några dagar senare då vi fick lussebullar hos en kompis och min femåring utbrister "De här är mycket torrare än våra"
Det fick mig att börja tänka på lussebullar och i förmiddags inledde jag projekt. nyttiga lussebullar. Det är svårt med lussebullar för man vill ju att de ska vara fluffiga och luftiga och för det krävs någon form av mjöl, helst vetemjöl
Forma lussebullar av bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.