Lussebullar 2018
annagl
annagl

Lussebullar 2018

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • 100 g smör eller kokosolja för att göra dem helt mejerifria (100 g motsvarar grovt höftat ungefär 1 dl)
  • 3 msk kokossocker
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 g saffran
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl fiberhusk/ psyllium
  • Ev ägg att pensla med
  • Russin för dekoration

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader Smält kokosoljan eller smöret

    Vispa upp äggen tillsammans med kokossocker

    Tillsätt kokosmjölken och det smälta smöret / kokosoljan

    Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner dem i vätskan

    Rör samman till en deg och smaka av så att den känns lagom söt och lagom fast (går bra att tillsätta en skvätt vatten eller kokosmjöl för att få önskad konsistens som går att forma)

    Låt stå 5-10 minuter

    Rulla / Forma till lussekatter (ca 12-14 st) och dekorera med russin

    Om du vill så kan du vispa upp ett ägg och pensla på lussekatterna

    Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller till fin färg

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.