Luciatryffel med kakao
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Luciatryffel med kakao

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • 210 g grädde
  • 30 g molassocker
  • 85 g glykos
  • 200 g Lucia chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
  • 285 g Maracaibo 65% (mörk choklad)
  • 285 g Maracaibo 49% (mjölk choklad)
  • 45 g osaltat smör
  • 30 g kakaosmör
  • Till garnering: Kakao

Beskrivning

    1. Koka upp Lucia choklad, grädde, molassosocker och glykosen.

    2. Häll vätskan lite i taget över chokladen i en bunke och tillsätt smöret och kakaosmöret.

    3. Mixa smeten slät.

    4. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.

    5. Skeda upp och rulla kulor.

    6. Rulla slutligen kulorna i kakao.

    För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.

    Av: Chokladfabriken

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.