1 fp
hård tofu 200g ( halloumi om de ska va vegetariskt )
1,5 msk
olivolja
3 - 5
vitlöksklyftor
1 fp
jordärtskocka ( 250g )
100 g
snackpaprika ( går bra med vanliga paprika också )
0.5 tsk
rosmarin
175 g
risonipasta ( funkar med vanliga pasta )
0.5 fp
soltorkade tomater ( 100g ) ++++ tomatoljan som de ligger i 100g
0.5 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijon senap
50 g
rödlök ( 1st )
0.5 fp
ruccola ( 50g )
0.5 fp
solroskärnor ( 100g)
Du kan låga i lite egna ingredienser också som tex: champinjoner ( lägg i ugnen), jordnötter.
Smaka efter och känn vad som passar
Beskrivning
Sätt ungen på 220 grader
Skär 200g tofun i 2cm tärningar och lägg i en skål blanda med 0.5 olivolja och låt stå.
Grönsaker:
Skrubba och skär 1 fp jordärtskockor ( 250g ) i 2cm bitar och strimla 100g paprika. Lägg på en plåt/ungs form.
Blanda med 0.5 msk olivolja, 0.5 tsk rosmarin och salt. Rosta i ugnen i 20 min
Pasta:
Koka risonipasta ( pasta) enligt anvisningar på förpackningen
Dressing:
Häll av och spara oljan från 0.5 fp soltorkade tomater ( 100g). Blanda 1.5 msk tomatolja, 0.5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijon senap, salt och peppar i skålen
Sallad:
Ta en stor skål. Skär 50g lök i tunna halvmånar. Lägg i skålen och blanda med risoni ( pastan ), de soltorkade tomaterna ( 100g), 0.5 fp ruccola ( 50g ), 0.5 fp solroskärnor ( 100g ), de rostade grönsakerna från ugnen, och dressingen. Blanda allt den stora skålen
Tofun:
Hetta upp tofun med lite olja och stek, när du stek lite så lägg i 3-5 pressade klyfter och stek med tofun. Stek tills allt får en bra färg och lägg sen över det i den stora skålen och blanda runt allt. Smaklig måltid!
Ingredienser Portioner. 4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser och grönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Vill gärna slå ett slag för den frysta tofun som finns i de asiatiska butikerna, det är en friterad tofumed en mycket ”svampigare” karaktär än de mest vanligt förekommande tofusorterna (t
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummen pastasallad med stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen. Blanda oljehacket med rödbetorna. Fräs linserna i en stekpanna med lite olivolja och den rivna vitlöken
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.