Strimla purjon och hacka lök. Fräs hacket i olja utan att det tar färg. Häll på buljong och tomatkross. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar, lägg ner i soppan. Låt det koka ca 10 min. Tillsätt linserna och låt koka ytterligare 10 min. Smaka av med kryddor. Strö över persilja vid servering.
Tillsätt pressad vitlök och smaka av med vinäger, kryddor och salt. Tillsätt Grönsaksbuljong, sköljda linser, paprikapulver, lagerblad och krossade tomater
Späd med passerade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Fräs löken mjuk i en gryta medmatfett. Skala och skiva morötterna och lägg ner i grytan tillsammans med röda linser
Häll i allt i en kastrull och fyll med vatten. Skär tomat och vitkålen. Till denna soppa rekomenderar jag att servera vitlöksbröd eller fröknäcke med Philadelphia ost
Ta Rasam till en koka under omrörning, och krydda med salt. 500 g plommontomater (hackad). Värme ghee i en 6-liter stor kastrull på medelhög värme tills varm men inte rökning, sedan koka senapsfrön och röd chile, omrörning tills fröna börjar pop. Koka upp och sjuda under omrörning tills tomaterna mjuknat, 6 till 8 minuter. 500 g plommontomater (hackad)
Ibland när jag lagar mat eller fixar en smoothie och det ska gå snabbt, bara gör jag och smakar av med kryddor och så vidare, utan att tänka på HUR jag gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.