4 dl
röda linser (gärna i tetra - färdiga, ex GoGreen)
3 msk
garam masala
1. 5 burkar
krossade tomater (gärna mutti)
150 gram
vegetabiliskt smör
3 msk
rapsolja
2 dl
vatten
4 msk
oatly imat / veg matlagningsgrädde
bladspenat, bruten (valfritt)
Beskrivning
såhär gör du
1. Finhacka lök, vitlök, morot & ingefäran i små små tärningar (ingefäran kan rivas istället).
2. Smält smöret i djup kastrull & tillsätt oljan. Fräs alla grönsaker i pannan på medellåg värme i ca 15 min. De skall bara bli mjuka, inte få mycket färg.
3. Tillsätt garam masala, blanda & fräs ytterligare 2 min.
4. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka 10-20 minuter på låg värme. Rör om då & då.
5. Tillsätt linserna, vattnet och låt koka på hög värme i ca 7 min (eller bara tills linserna är varma om de redan är klara). Linserna skall inte vara grötiga eller al dente.
6. Tillsätt imat/havregrädde & rör om.
7. Salta (våga salta på), peppra & toppa med gräslök/koriander, pressa över lime med eller utan gryn såsom ris/matvete.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.