Linsmasala med toastilla
catrineyngbro
catrineyngbro

Linsmasala med toastilla

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tillagningstid: 50 min * 6-7 portioner
  • ingredienser
  • 3 stora gula lökar
  • 2 stora bitar ingefära
  • 9 vitlöksklyftor
  • 3 stora morötter, små tärningar
  • 4 dl röda linser (gärna i tetra - färdiga, ex GoGreen)
  • 3 msk garam masala
  • 1. 5 burkar krossade tomater (gärna mutti)
  • 150 gram vegetabiliskt smör
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 4 msk oatly imat / veg matlagningsgrädde
  • bladspenat, bruten (valfritt)

Beskrivning

    såhär gör du
    1. Finhacka lök, vitlök, morot & ingefäran i små små tärningar (ingefäran kan rivas istället).

    2. Smält smöret i djup kastrull & tillsätt oljan. Fräs alla grönsaker i pannan på medellåg värme i ca 15 min. De skall bara bli mjuka, inte få mycket färg.

    3. Tillsätt garam masala, blanda & fräs ytterligare 2 min.

    4. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka 10-20 minuter på låg värme. Rör om då & då.

    5. Tillsätt linserna, vattnet och låt koka på hög värme i ca 7 min (eller bara tills linserna är varma om de redan är klara). Linserna skall inte vara grötiga eller al dente.

    6. Tillsätt imat/havregrädde & rör om.

    7. Salta (våga salta på), peppra & toppa med gräslök/koriander, pressa över lime med eller utan gryn såsom ris/matvete.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.