Linsgryta med tomat och fetaost
catrineyngbro
catrineyngbro

Linsgryta med tomat och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • GÖR SÅ HÄR
  • PORTIONER
  • gul lök, hackad
  • vitlöksklyftor, pressade
  • röd chili
  • stor morot, tärnad
  • 1/2 dl
  • Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 burk
  • Passerade tomater
  • 2 tsk
  • oregano
  • 2 dl
  • vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 frp
  • Gröna linser Ekologiska, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 1 frp
  • Fetaost
  • hackad bladpersilja
  • surdegsbröd

Beskrivning

    Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.

    Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.

    Smaka av med salt och peppar.

    Smula över fetaost och strö över persilja.

    Servera med surdegsbröd eller liknande.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.