1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander.
3. Förkoka linserna separat
4. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, vatten och buljong. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt linserna och låt dem koka klart i grytan. Smaka av med salt och cayennepeppar.
God som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Smakrikt och mustigt med hetta. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Det ger en riktigt läcker maträtt som blir extra god med en krispig sallad på sidan om
En värmande linsgrytamed indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. Jag började med att hylla rotsellerin och idag hyllar jag de gröna linserna
Fräs dessa med löken i matoljan i en tjockbottnad stor kastrull eller mindre gryta ett par minuter. Dekorera gärna med färska örter, på bilden är det timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.