Linsgryta med aubergine
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Linsgryta med aubergine

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 PORTIONER
  • 4 dl ris
  • 1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 dl röda linser
  • salt
  • cayennepeppar

Beskrivning

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander.

    3. Förkoka linserna separat

    4. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, vatten och buljong. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt linserna och låt dem koka klart i grytan. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.