Linsgryta
catrineyngbro
catrineyngbro

Linsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 1 gullök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl torkade röda linser
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk garam masala
  • 400 gram krossade tomater
  • 1-1,5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lime, pressad
  • salt & peppar
  • färsk bladspenat

Beskrivning

    SÅHÄR GÖR DU
    1. Finhacka lök och vitlök.

    2. Fräs lök & vitlök i en panna med rapsolja tills de är mjuka.

    3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, paprikapulver, basilika, buljongtärningar, garam masala, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter.

    4. Ha i limesaften och blanda. Vänd ner bladspenaten. Låt puttra någon minut. Smaka eventuellt av med kryddorna. Servera <3


    Tips!
    * Jag brukar ibland även servera med potatis, pasta eller matvete för att göra det ännu matigare och ”mer mat” så räcker det längre.

    * För mer sting tillsätt 1/2 msk sambal oelek eller 1 hackad röd chili.

    * Du kan även ha i lite riven ingefära.

    * Ibland har jag även i min favorit, 2 stjälkar citrongräs lätt stötta med brödkavel, som man låter koka med och tar bort vid servering. ger så god smak!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.