2. Fräs lök & vitlök i en panna med rapsolja tills de är mjuka.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser, paprikapulver, basilika, buljongtärningar, garam masala, salt och peppar. Låt koka i ca 15 minuter.
4. Ha i limesaften och blanda. Vänd ner bladspenaten. Låt puttra någon minut. Smaka eventuellt av med kryddorna. Servera <3
Tips!
* Jag brukar ibland även servera med potatis, pasta eller matvete för att göra det ännu matigare och ”mer mat” så räcker det längre.
* För mer sting tillsätt 1/2 msk sambal oelek eller 1 hackad röd chili.
* Du kan även ha i lite riven ingefära.
* Ibland har jag även i min favorit, 2 stjälkar citrongräs lätt stötta med brödkavel, som man låter koka med och tar bort vid servering. ger så god smak!
Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
En värmande linsgryta med indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. ohlala så gott. Jag skämms inte ett dugg för att publicera mitt andra vegetariska recept denna veckan
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.