Lingonlimpa
kjaellgren
kjaellgren

Lingonlimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1 på kvällen
  • Skållning
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl kruskakli
  • 4 msk linfrö
  • 2 dl lingonsylt
  • 2 dl russin
  • 4 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • Dag 2
  • 15 gr jäst
  • 250 gram surdeg
  • 4 dl vatten 37˚
  • 5 dl rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Beskrivning

    På kvällen
    Mät upp alla ingredienser i en bunke.
    Slå över det kokheta vattnet.
    Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
    Förbered också surdegsgrunden.
    Dag 2
    Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda med surdegen, skållningen och mjölet.
    Jäs i tre rimmar.
    Baka ut till 2 limpor. Lägg i formar och jäs i i timme.
    Sätt ugnen på 250˚. Sätt en långpanna längste r i ugnen.
    Sänk temperaturen till 175˚-200˚ när brödet sätts in i ugnen. Slå en kopp vatten i långpannan samtidigt som bröden sätts in. Gädda i ca 50 min de sista 5 minuterna utan form.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.