Lingon sour
carin-52
carin-52

Lingon sour

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Supergod! Vi tog inte någon kanelstång.
  • https://catarinakonig.elle.se/catarina-konig/lingon-sour-julens-godaste-drink/
  • 1 glas
  • Ingredienser
  • 4 cl gin
  • 3 cl citronsaft
  • 3-4 cl lingonsockerlag
  • 1 äggvita
  • Lingonsockerlag
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång (inte nödvändigt)

Beskrivning

    Börja med lingonsockerlagen, den är bra att förbereda dagen innan eller i alla fall tidigare på dagen.
    1. Koka upp frysta lingon, socker, vatten och kanelstång. Låt koka samman tills den blir riktigt röd och sockerkristallerna har smält. (3-4 min)
    2. Sila av och ställ sockerlagen svalt, i kylskåpet.
    Lingon sour
    1. Lägg martiniglasen (eller glasen du väljer) i frysen ca 20-30 min innan servering.
    2.Mät upp alla ingredienser i en shaker. Tillsätt is och skaka ordentligt. (Ju mer du skakar desto finare skum bildar äggvitan)
    3. Häll upp i det iskalla glaset och servera direkt. (Isen skall inte följa med ned i glaset, det är bara med i shakern för att kyla drinken ordentligt).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.