Börja med lingonsockerlagen, den är bra att förbereda dagen innan eller i alla fall tidigare på dagen.
1. Koka upp frysta lingon, socker, vatten och kanelstång. Låt koka samman tills den blir riktigt röd och sockerkristallerna har smält. (3-4 min)
2. Sila av och ställ sockerlagen svalt, i kylskåpet.
Lingon sour
1. Lägg martiniglasen (eller glasen du väljer) i frysen ca 20-30 min innan servering.
2.Mät upp alla ingredienser i en shaker. Tillsätt is och skaka ordentligt. (Ju mer du skakar desto finare skum bildar äggvitan)
3. Häll upp i det iskalla glaset och servera direkt. (Isen skall inte följa med ned i glaset, det är bara med i shakern för att kyla drinken ordentligt).
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Populära inlägg. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja. Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns
Det är svårt att hitta en drink på temat sten, men om man öppnar sina sinnen och låter mig vara lite långsökt så har en whiskey sour ändå lite gemensamt med sten
Sugen på en god drink. Prova denna klassiker. Till en drink behöver du. 4 cl bourbon (amerikansk whisky)2 cl sockerlag 2 cl citronjuiceÄggvitaIsLägg is i glasen så de blir kylda
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
I helgen var det dags att baka bröd igen. Ville ha ett formbröd att rosta denna gången. Utgick från ett recept som finns på bloggen tidigare men förenklade det en del – och det blev supergott
Häromdagen la jag ut ett tips här på bloggen på Annikas sour – ett bröd som jag skapat själv. Men nu skulle jag göra om det till ett bröd utan vetestärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.