2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.
3. Tillsätt det smälta smöret och grädden och rör samman till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna litet innan du stjälper upp den.
4. Vispa crème fraîche och blanda med limeskal och florsocker.
Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen. Generöst med löjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar
Toppa med smör i ett tunt lager. Vispa crème fraiche under tiden. Och vispar man 34-procentig crème fraiche (funkar precis som vispgrädde) får man en smakbrytning utan vispgräddens sötma. 2 dl crème fraiche, 34 %. 2 dl crème fraiche
Vispa socker och crème fraiche med en elvisp tills det blir fast och fluffigt. Grilla ananasbitarna (eller kör dem i ugn på 150 grader i några minuter) tills de blir ljumna och servera med en stor klick crème fraiche
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar
Add crèmefraîche, lemon juice, vanilla and almond extracts, and pureed blueberries and mix until even in color and no white streaks remain (remember to scrape the bowl again
Serve immediately. Mycket enklare än så här blir det inte. Få ingredienser och du får en smakrik pasta. Om du vill kan du göra din egen pesto, men det är inget måste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.