Limekaka med vispad crème fraîche
combatwombat1964
combatwombat1964

Limekaka med vispad crème fraîche

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  •  
  • Vispad crème fraîche
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk florsocker
  • rivet skal av 0,5 lime

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.

    3. Tillsätt det smälta smöret och grädden och rör samman till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna litet innan du stjälper upp den.

    4. Vispa crème fraîche och blanda med limeskal och florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.