1. Skala och koka potatisen i saltat vatten
2. Slå av vattnet av potatisen
3. Värm mjölken till ca 50 grader
4. Klicka i smöret
5. Salta och peppra lätt, krossa potatisen i kastrullen, med hjälp av elvisp.
6. Blanda med elvispen
7. Tillsätt nästan all mjölk
8. Vispa moset, späd med resten av mjölken
9. smaka av med salt och svartpeppar
Lenaskungligapotatismos. Lenaskungligapotatismos. Torbjörns lammsmäcka (6-8 pers). 1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismos med gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Potatismoset går alldeles utmärkt att göra i förväg och förbereda fram till gratinering i ugnen, med grädden ovanpå och allting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.