Lemoncurd (sockerfri)
Alwayshungry
Alwayshungry

Lemoncurd (sockerfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 2 st. ekologiska citroner (saft och zest)
  • 2 st. äggulor
  • 1 st. ägg
  • 0.5 dl honung
  • 3 msk kokosolja

Beskrivning

    1. Tvätta citronerna, riv skalet på ett fint rivjärn så det blir små bitar av zesten. Pressa saften ur citronerna.

    2. Separera två äggulor från dess vita och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ett tredje helt ägg, citronsaften, citronzesten och honungen.

    3. Röra ihop och sjud på medelvärme tills du fått en lagom tjock curd, cirka 10-15 min.

    4.Dra av från plattan och tillsätt kokosoljan, rör om tills den smält. Häll upp på en fin burk och låt svalna. Förvara i kylskåpet (men inte för länge). Åt till yoghurt, pannkakor, på mackan eller som den är!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.