Leilas scones
Daniel Ylitalo
Daniel Ylitalo

Leilas scones

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ägg, mandelspmån och råsocker till pensling

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

    3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

    4. Vispa samman ägg och mjölk.

    5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.

    6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.

    7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i ugnen i 5 minuter.

    8. Ta ut bröden och pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.

    9. Grädda dina scones gyllene ytterligare 10minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.