LCHF-cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin
ingelamlandberg
ingelamlandberg

LCHF-cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl (240 g) mandelmjöl
  • 110 g smör, smält
  • 4 msk erytritol
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald kryddnejlika
  • Fyllning
  • 900 g färskost
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,75 dl erytritol
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 apelsin, zesten
  • Garnering
  • 1 apelsin, skalad och skuren i mindre bitar (valfritt)
  • 2 msk granatäpplen (valfritt)
  • 1 msk färsk mynta (valfritt)

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180 grader.

    Blanda alla ingredienser till botten i en bunke eller i en matberedare tills en degaktig konsistens.

    Tryck ut smeten i en springform (23 cm), täck hela botten och upp på kanterna. Använd ett decilitermått eller dina fingrar för att trycka till degen ordentligt. Sätt in i kylskåpet i minst 10 minuter.

    Blanda alla ingredienser till fyllningen i en stor skål. Vispa med elvisp i ca 5 minuter tills smeten är fluffig och ganska fast i konsistensen.

    Ta ut springformen från kylskåpet och grädda i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen. Jämna till den med en slickepott eller sked.

    Täck cheesecaken med plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar eller helst över natten.

    Ta försiktigt ur kakan från formen, använd en vass kniv för att få kakan att lossna från kanterna. Lyft bort formen och ta bort kakan från botten.

    Garnera gärna med med apelsin, granatäppelkärnor och färsk mynta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.