Smält smöret. Finfördela kavringen i en matberedare. Blanda smör och bröd, tryck ut det i en form med löstagbar kant.
Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken och dillen. Blanda osten med creme fraiche och rör ned övrigt. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över brödbottnen och jämna till ytan. Täck med plastfolie och ställ kallt.
Vid servering: Lossa kanten på formen. Bred på rom och garnera med citron och dill. Njut!
Detta recept fick jag av min vän Petra. Har inte smakat tårtan än men den ser ofantligt god ut, längtar till midsommarafton så jag får stoppa en tugga i munnen
Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda brödsmulorna och margarinet. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter
Gravad lax, sill (för de få som äter det), ägghalvor (såklart), tomatpaj, potatisgratäng (istället för jansson), prinskorv och en laxtårta som jag hade gjort
Kantskär bröden och skär dem lika breda som bakformen är hög. Lägg dem på ett smörpapper. Blanda samman lax, ägg, crème fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, dill och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.